Da li ste nekada bili u nedoumici šta da poklonite za rođendan ili praznik voljenoj osobi? Ukoliko želite da iznenadite svoju drugaricu, druga, devojku ili dečka, svakako morate da kupite neki originalan poklon koji će zauvek ostati u njegovom/njenom sećanju. U ovom članku ćemo predložiti neke ideje za najbolje poklone.

Svojoj voljenoj osobi čovek uvek želi da pokloni nešto lepo i romantično. Ove sitnice su od velikog značaja. Devojke uglavnom žele da dobijaju cveće, ali, ako ste pravi muškarac, uz cveće možete priložiti i još nešto. Kuponi za masažu su idealni za jednu damu koja voli kozmetičke preparate i kremice. U toku ovog tretmana se koža obnavlja, a osoba se opušta. Mislim da se niko ne bi bunio protiv ovakvog iznenađenja.

Poslovni pokloni zauzimaju značajno mesto u poslovnoj kulturi i predstavljaju dobar uvod za uspostavljanje pozitivnih poslovnih odnosa. Pokloni koji se uručuju opisuju Vaš stil i govore o poštovanju koje ukazujete poslovnom partneru. Odluka o izboru poklona sigurno nije laka odluka. Uzmite u obzir da poklon predstavlja preduzeće poslovnim partnerima i trebalo bi ih iskoristiti za učvršćivanje poslovnih odnosa. Poslovni poklon možemo tumačiti kao marketinški alat ili način komuniciranja i promocije, izrazom brige za poslovne partnere ili zaposlene. Naravno, ovim gestom podižemo rejting same firme. Pokloni mogu biti raznoliki, ali uvek trebaju biti originalni i prikladni. Naravno, kod izbora poslovnog poklona pre svega je važno uzeti u obzir okolnosti, ali i profil poslovnog partnera kojem je poklon namenjen. Morate voditi računa i o tome da je poklon primerene vrednosti. Pokloni se mogu slati u različitim prilikama i to uglavnom da malim znakom pažnje poslovnim partnerima zahvalimo na uspešnoj saradnji. U poslovnom darivanju treba se voditi načelom originalnosti. Mnogo je važnija emocionalna vrednost poklona nego finansijska. Uvek treba voditi računa da poklon svojom vrednošću ne prelazi određene opšteprihvaćene okvire.

TOP